Wil jij dit najaar een trendy haircut? Dan ga je voor kort! Opgeknipte kapsels zijn namelijk helemaal hot het komend seizoen. Ze hebben vloeiende lijnen die mooi op elkaar aansluiten en de pony is weer helemaal terug.

De korte, trendy kapsels van komend seizoen zijn supercool. En een nepbontje of toffe sjaal doet wonderen. De zij- en nekpartijen zijn opvallend kort geknipt of gesneden, met een extreme precisie. Echt vakwerk, waarvoor je uiteraard bij je kapper moet zijn! De bovenlagen worden juist langer gelaten. Zo ontstaan ronde retro-vormen met een zware pony – jazeker, die is weer helemaal terug! Gaat opknippen je een beetje te ver? De ronde contouren kunnen ook een stukje zakken tot aan je kaak, voor een zwoele boblijn in dezelfde sfeer en met dezelfde trendy kenmerken.

 

 

 

 

Winter 2013 borduurt bij de mannen voort op de eerder ingeslagen stoere look uit de jaren 30 en 40. Dat betekent: de zij- en achterkanten kort en een lange bovenkant. Ideaal voor verschillende stylingvarianten!

Bij de mannen worden de zij- en achterkanten dit najaar in gelijke lagen flink opgeschoren met de tondeuse. Maar nog net wel zó gedekt, dat je geen huid er doorheen ziet. Het haar bovenop wordt juist op de maximale lengte gelaten, zodat je het makkelijk op verschillende manieren kunt stylen: in een pompadourstijl naar achteren met behulp van de föhn, maar ook strak en plat naar achteren kammen voor een zakelijke uitstraling. De tegentrend is een rebelse rock ‘n roll look waarbij het haar wat nonchalanter en natuurlijk valt. 

 

 

 

 

Wie zijn haarkleur een beetje zat is, kan deze wat interessanter maken door een spoeling die net een nuance donkerder is dan zijn natuurlijke tint. Dat geeft geen ‘gemaakt’ effect, maar maakt net wel het verschil. Laat er wat donkere of juist lichte accentkleuren aan toevoegen en het ziet er helemaal mooi natuurlijk uit. Liever je eigen kleur? Dan zorgt een glansspoeling voor een gezonde uitstraling.

Natuurlijk, een tintje donkerder in het najaar kan prima. Maar het kan ook anders! Doe komend seizoen eens lekker eigenwijs en ga voor koelblond; dé wintertrend voor 2013/2014!

Vaak gaat de omschakeling van de zomer naar het najaar gepaard met een haartintje warmer en donkerder. Zo ook deze winter; kleuren als tarwe, chocoladebruin en kastanje blijven populair. Je kapper heeft alle kleurtechnieken in huis om met verschillende ton-sur-tonnuances optische meer diepte en beweging te creëren, voor een geraffineerd effect. Als variant op het winterwit in de mode kun je echter ook kiezen voor ijzig platinablond, al dan niet met een spannend, sterk contrasterend kleuraccent dat de lijnen van je nieuwe coupe heel mooi benadrukt.